Sena Talent Stage | Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Sena Talent Stage

Na het succes van vorig jaar wordt het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland weer versterkt met een tweede poppodium mogelijk gemaakt door SENA en ingevuld door De Popunie. Lokaal (on)bekend talent presenteert zich met de meest uiteenlopende muziekstijlen, zoals Bellita Carol (Urban), The Afterveins (Psychedelic/Wave), Bermuda Square (Indie) tot De Likt (Disco). Hiernaast is er een speciaal optreden van Orchestre Partout, bestaande uit vluchtelingen vanuit heel de wereld.


Bellita Carol


De unanieme winnaar van de Grote Prijs van Rotterdam Urban 2013 volgens de jury en het publiek!

Bellita Carol Wong Loi Sing is dan ook een sprankelende singer-songwriter met een passie voor diverse Urban muziekstijlen, zoals gospel, jazz en soulmuziek, maar is ook niet vies van een reggaetwist. Ze vindt haar inspiratie bij andere artiesten zoals Alicia Keys, Beyonce en Ella Fitzgerald en probeert doormiddel van catchy melodielijnen en positieve boodschappen het publiek te betoveren.

 

 

Liar's Dice 

 

Ze noemen zichzelf de nummer 1 Booserockband, oftewel lekker vuizige Blues Rock’n’Roll met een zweem van Punk uit Rotterdam.

Ze willen de wereld niet alleen laten horen hoe rock’n’roll moet klinken, maar ook hoe het geleefd moet worden! Dit belooft een zweterige, rauwe show te worden die je niet snel zal vergeten.

 

All for Nothing

            

All For Nothing is een metal hardcore band uit Rotterdam die al vanaf 2000 haar stempel drukt op de scene.

Sinds 2005 is de band een nieuwe fase ingegaan met frontvrouw Cindy van der Heijden die de vocalen sindsdien op zich neemt. En niet zonder succes want ze toeren van poppodia in Europa tot festivals in Azië! Gewoon snelle melodische hardcore met passionele teksten met een lekker hoog meezing (of schreeuw) gehalte.

 


The Sweet  Release of Death 

Twee mannen en een vrouw vormen samen het trio The Sweet Release Of Death. Ze spelen puntige, pakkende nummers, die ergens tussen noise, alternatieve pop, wave en no gaze uitkomen. Dat klinkt als Sonic Youth, My Bloody Valentine meets The Cure.

 

 

 

Bermuda Square

 

Bermuda Square is een vierkoppige Rotterdamse band die menig poppodium omtovert tot danszaal met hun energieke performance vol catchy riffs en funky basloopjes. Robert (zang/gitaar), Bas (gitaar), Levi (bas) en Mitchell (drums) brengen een mix van new-wave uit de 80s samen met indie van nu. The Smiths sound in een hedendaags The Drums jasje.

 

                                                          

The Afterveins 

 

Vorig jaar wonnen ze de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie bands en dit jaar kwam hun volprezen debuutalbum uit. Het Rotterdamse psychedelic wave trio is goed op weg, in hun korte bestaan van een anderhalf jaar hebben zij al een stevige live reputatie opgebouwd met o.a. een tour door Frankrijk en België. Na Rats on Rafts hebben we hier opnieuw een Rotterdamse band die de toon weet te zetten voor een hedendaagse nieuwe golf van scherpe en eigenzinnige muziek.

 

 

De Skaggerz      

 

Pompende reggae, ska, hiphop en punk! Zes jonge honden die vol overgave elk optreden transformeren in een feest waar je geheid niet uitkomt zonder naar zweet te stinken. Met een succesvolle demo, tientallen knallende optredens en in het voorprogramma gestaan te hebben voor de grotere Nederlandse ska bands zoals; The Upsessions, De Bazzooka’s en De Hardheid zijn deze jongens hard op weg naar een volgeboekt festivalseizoen.

 

 

 

De Likt         

 

Rapper Jordy Dijkshoorn, beter bekend als Simon, en producers John van Beek en Giorgi Kuiper vormen samen: De Likt. Een driemans live act die een mix maken tussen electro, italo disco, oldskool house en rap. De Likt staat voor gelikt met een vuig randje, een aparte mix van muziekstijlen die bij elkaar komen door hun uiteenlopende muzikale achtergronden, live synthesizers en een feest op het podium. Kortom een act die je niet eerder hebt gezien maar graag vaker wilt zien.

 

 

                                   

Orchestre Partout

 


De Erasmus Universiteit en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF presenteren Orchestre Partout. Deze bijzondere band, ooit opgericht in een asielzoekerscentrum, bestaat uit asielzoekers en vluchtelingen uit de hele wereld. In een nieuwe omgeving, bevrijd van oorlog en onderdrukking, is muziek voor hen een universele taal die cultuurverschillen overstijgt.

Orchestre Partout groeide uit tot één van de meest interessante community music projecten uit Nederland. In 2012 won het orkest ‘De Gouden C’, uitgereikt door het fonds Cultuurparticipatie voor het meest inspirerende project. Geniet en verwonder je over het verrassende repertoire! Orchestre Partout wordt geïntroduceerd door Henry Greenfield, voormalig vluchteling uit Liberia die met steun van het UAF afstudeerde aan de Erasmus Universiteit.

Het UAF steunt al 65 jaar vluchtelingen bij hun studie en op weg naar werk. Orchestre Partout is een gezamenlijk initiatief van Stichting de Vrolijkheid en 5e Kwartier.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  • Vfonds
 • Provincie Zuid Holland
 • Koninklijke luchtmacht
 • Ministerie van binnenlande zaken
 • Nationaal Comitee
 • Sena
 • Popunie
 • Stichting Lokaal
 • Evides Waterbedrijf
 • 3fm
 • NOS
 • Keymusic
 • Amnesty International
 • Rode Kruis
 • Veteranen Instituut
 • The Office
 • JMR
 • Vfonds